ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ

ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ

15/5/10

Kiss-in σε όλο τον κόσμο, για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας θα εορταστεί σε πενήντα πόλεις σε όλο τον κόσμο με εκδηλώσεις kiss-in, το Σαββατοκύριακο.
Η 17η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, επειδή αυτή την ημέρα το 1990 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αφαίρεσε την ομοφυλοφιλία από τον κατάλογο των ψυχικών διαταραχών.
Τα Kiss-in θα πραγματοποιηθούν σε χώρες, όπως η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία, οι ΗΠΑ και η Ισπανία, ενώ έχει προγραμματιστεί αντίστοιχη εκδήλωση και στη Σαγκάη.
Στην εκδήλωση του Λονδίνου, η οποία θα γίνει την Κυριακή έξω από το κοινοβούλιο, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και την ταινία ‘Suddenly Last Winter’, η οποία αναφέρεται στην ομοφοβία στην Ιταλία.
Ο Derek Lennard, συντονιστής του IDAHO-UK, δήλωσε: “Είναι η πρώτη ευκαρία της LGBT κοινότητας να δείξει στη νέα κυβέρνηση ότι οποιοσδήποτε κι αν είναι στην εξουσία, εμείς δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε τα LGBT δικαιώματα στη χώρα μας και στο εξωτερικό
apo ton blogg
http://stopomofovia.wordpress.com/

2/5/10

1/5/10

Καταγγελία για απόλυση δασκάλας λόγω γενετήσιου προσανατολισμού


Σύμφωνα με τη Lisa Reimer, η διοίκηση του καθολικού σχολείου Little Flower Academy της αρνήθηκε τα γονεϊκά της δικαιώματα και της πρότεινε να κρατήσει κρυφή την οικογένειάς της. Μάλιστα, οι αρχές του σχολείου την απείλησαν να μην αναφέρει την ύπαρξη της συντρόφου ή του παιδιού τους στους μαθητές ή τους γονείς, για να αποφευχθεί ο κίνδυνος ενός”κυνηγιού μαγισσών”.
Η Reimer δημοσίευσε την ιστορία της χθες. Υποστήριξε ότι αναγκάστηκε να μην πάει στην εργασία της από τη Δευτέρα, εξαιτίας παραπόνων των γονιών. Η ετήσια σύμβασή της λήγει τον Ιούνιο, αλλά όπως δήλωσε της ζητήθηκε να μείνει στο σπίτι για να διορθώσει γραπτά καθώς τα μαθήματά της ακυρώθηκαν.
Σε συνέντευξη τύπου, δήλωσε: “Νιώθω σα να με έχουν απολύσει… Έχουν πει στους γονείς ότι είμαι σε προσωπική άδεια, πράγμα αναληθές. Δε μπορώ να φανταστώ πως θα νιώθουν οι γκέι και οι λεσβίες μαθητές/τριες. Είναι τόσο θλιβερό”.
Η δασκάλα έχει την υποστήριξη της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας του Βανκούβερ, ενώ το σχολείο εξακολουθεί να αρνείται τις καταγγελίες της Reimer και υποστηρίζει ότι η δασκάλα είναι σε σε γονική άδεια, όπως είχε ζητήσει.
Ο διευθυντής του σχολείου, ωστόσο, δήλωσε ότι θα εξετάσει τους ισχυρισμούς της ότι ζητήθηκε να μείνει μακριά από το σχολείο και τους μαθητές.
apo
http://stopomofovia.wordpress.com/